Veelgestelde vragen

Hoe werkt het?

U vult online de vragenlijst in, voegt minimaal twee foto's toe en drukt op de verzendknop. U krijgt dan binnen drie werkdagen het expertiserapport per e-mail toegezonden.

Waarom zou ik online taxeren?

Online taxeren is gemakkelijk, kost weinig tijd en biedt op laagdrempelige wijze inzicht in de waarde van het desbetreffende voorwerp.

Wat levert een online taxatie op?

Een online taxatie geeft op laagdrempelige wijze een vrij goede waardeindicatie van het voorwerp, mits de juiste informatie wordt verstrekt. Het geeft tevens aan of het voor sieraden of horloges de moeite loont om een echte fysieke taxatie te laten uitvoeren.

Welke kosten komen erbij kijken?

Afhankelijk van de hoeveelheid wordt er per voorwerp €10,- tot €15,- berekend.

Is het expertiserapport gelijk aan een officieel taxatie rapport?

Nee. Het expertiserapport is geen officieel taxatierapport, omdat het voorwerp niet fysiek in handen is geweest van de taxateur. Wel is het mogelijk om een officieel taxatierapport te verkrijgen als wij het voorwerp ontvangen en fysiek kunnen beoordelen. Indien u, nadat u reeds een online taxatie heeft laten uitvoeren, het voorwerp ook van een officieel taxatierapport wil laten voorzien, worden de kosten van de online taxatie in mindering gebracht.

Hoe lang kan een online taxatie duren?

Een online taxatie duurt één tot drie werkdagen.

Hoe kan ik betalen?

U kunt betalen via iDEAL, een van de meest gebruikte betaalmiddelen online. U betaalt via de mobiel bankieren app of de internetbankieromgeving van uw eigen bank.

Kan ik ook mijn voorwerp fysiek laten analyseren?

Natuurlijk. U kunt uw voorwerp per post versturen of afgeven op onze locatie.